Igor Trifunov je najuspešniji srpski mađioničar i iluzionista novije generacije. Osvajač je Grand Prix-a na Balkanskom kongresu mađioničara. Dobitnik je prve nagrade Internacionalnog takmičenja u Mariboru. Autor je TV serije Ulična magija, dečije predstave Igorov magični šou i iluzionističke predstave Igorov magični spektakl.

Igor Mađioničar

Rođen je 1. januara 1973. godine u Beogradu. Prva interesovanja za mađioničarstvo pokazivao je tokom osnovne škole, kada nije ni slutio da će mu to postati zanimanje. Još tada, svojim prvim trikovima oduševljavao je vršnjake na ekskurzijama i zabavama. U završnim razredima osnovne škole počeo je da se bavi i karateom, da bi kasnije kao srednjoškolac učestvovao na kadetskim takmičenjima i počeo da osvaja svoje prve medalje.

Svoj prvi javni nastup Igor je imao u novogodišnjem programu 1990. godine na Radio Televiziji Beograd. Kasnije sve više ga je privlačila mađioničarska literatura, a svoje slobodno vreme provodio je uvežbavajući mađioničarske trikove. Ubrzo je počeo i profesionalno da se bavi ovom veštinom nastupajući na mnogim rođendanskim proslavama, televizijskim emisijama i novogodišnjim predstavama.

Svoju karijeru nastavio je da usavršava radeći na novim mađioničarskim tačkama zajedno sa doajenom sprskog mađioničarstva Mićom Bugarčićem. Započinje saradnju sa svojom asistentkinjom Anom Dimitrijević i osvaja Grand Prix na III Balkanskom kongresu mađioničara održanom 2002. godine u Beogradu. Usledili su mnogobrojni nastupi u korporacijama, ambasadama, televizijama, kao i gostovanja na mađioničarskim kongresima u zemlji i inostranstvu. Širu popularnost stiče autorskim TV serijalom „Ulična magija“.

Oktobra 2010. godine na VII Balkanskom kongresu u Solunu osvaja Grand Prix sa novom tačkom u kategoriji manipulacije. Istog meseca premijerno je izveo svoju autorsku predstavu „Igorov magični šou“ u Beogradu koja se uspešno igra drugu sezonu. U novembru 2011. godine dobitnik je prve nagrade na Internacionalnom kongresu mađioničara u Mariboru, kojom se kvalifikovao za Svetsko prvenstvo. Na Kongresu austrijskih mađioničara u Beču, u maju 2012. godine, osvojio je prvo mesto u najtežoj oblasti mađioničarstva - manipulacija.

Rezultati i nagrade

 • Svetsko prvenstvo 2015

  Četvrto mesto (manipulacija) - Rimini, Italija 2015

 • Evropsko prvenstvo 2014

  Šesto mesto (manipulacija) - Francuska, 2014

 • Međunarodni kongres mađioničara 2013

  Drugo mesto - Abano Terme, Italija 2013

 • Kongres austrijskih mađioničara

  Prvo mesto (manipulacija) - Baden (Beč), Austrija 2012

 • Magibor

  Prvo mesto - Maribor, Slovenija 2011

 • VII kongres balkanskih mađioničara

  Grand Prix - Solun, Grčka 2010

 • Magibor

  Treće mesto - Maribor, Slovenija 2004

 • III kongres balkanskih mađioničara

  Grand Prix - Beograd, Srbija 2002

 • Yu Beo Magic

  Drugo mesto (iluzije) - Beograd, Srbija 2001